Első Nyírségi Fejlesztési Társaság beszámoló

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület által meghirdetésre került a 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcímén 1.850.644Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk.

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság egyesület formájában működő szervezet,mely Nyíregyháza és a környező 11 település összefogásával 1993-ban alakult és 1994. október 17. óta bíróságon bejegyzett szervezetként működik, jelenleg 17 tagot számlál.

Egyesületünk fő küldetése a települések összefogásával, koordinálásával azon feladatok ellátása, melyeket önállóan, szűkös anyagi helyzetükből kifolyólag nem képesek megvalósítani. Célul tűztük ki a tagtelepülések és a régióban működő civil szervezetek esélyegyenlőségének, közös érdekképviseletének megteremtését.

További célunk elősegíteni a partnerség kialakulását a három szektor (állam, civil, piac) között, hozzájárulni a közösségi célokat szolgáló szervezetek sikeres működéséhez.

Fejlesztési koncepciónk a következőket tekinti a legfontosabbnak

  • Esélyegyenlőség megteremtése
  • A megyében működő civil szervezetek összefogása
  • Hátrányos helyzetben lévők felzárkóztatása
  • Képzések, foglalkoztatási programok szervezése
  • Előadássorozatok, programsorozatok, rendezvények szervezése szociális témában

A támogatásból az alábbi eszközöket szereztük be:

  • 520 db műanyag szék
  • 1 db plexi pulpitus

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság évek óta szervez és bonyolít nagyobb városi és vidéki rendezvényeket. A rendezvényekre az ülőalkalmatosságot és a pulpitust folyamatosan bérelnünk kellett illetve kölcsönkérnünk. Így a pályázat nagyban hozzájárul ahhoz, hogy már önállóan és teljeskörűen az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság biztosítson minden tárgyi eszközt egy-egy rendezvényre, családi napra, fesztiválra, civil megmozdulásra, önkormányzati ünnepségre.

Fontos számunkra, hogy minél több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos számára biztosítsunk ingyenes kikapcsolódást rendezvényeink segítségével.

leader_eszkozok_002.jpg leader_eszkozok_003.jpg leader_eszkozok_004.jpg
leader_eszkozok_005.jpg leader_eszkozok_006.jpg leader_eszkozok_007.jpg
leader_eszkozok_008.jpg leader_eszkozok_009.jpg leader_eszkozok_010.jpg
leader_eszkozok_011.jpg leadereszkoz_001.jpg leadereszkoz_002.jpg