Tájékoztató fórum

MEGHÍVÓ

„TALPRAÁLLÁSTÓL AZ INTÉZMÉNYESÜLÉSIG” SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMÁRA

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság és az Inspi-Ráció Egyesület TÁMOP 5.5.3-08/02-2008-0029 azonosítószámú projektjének keretében kerül megrendezésre a „Talpraállástól az intézményesülésig” – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése elnevezésű programjának nyíregyházi tájékoztató fórumára.

A tájékoztató fórumon a korábban megjelentetett pályázatunkban szereplő komplex szervezetfejlesztési programról, ill. a program keretében a civil szervezeteknek nyújtható szolgáltatásainkról adunk tájékoztatást. A fórumon konzultációs lehetősége is lesz a résztvevő szervezeteknek, annak érdekében, hogy el tudják dönteni, hogy valóban szükséges –e a szervezetnél egy szervezetfejlesztési folyamat. A konzultációt Vágvölgyi Gusztáv szervezetfejlesztési tanácsadó, a program szakmai vezetője tartja.

A tájékoztató időpontja: 2009. szeptember 16. 10 óra.

Helyszíne: Nyírségi Civilház konferencia- és kiállítóterme (4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6. I. em.)

A tájékoztató fórumon a részvétel ingyenes!

Előzetes jelentkezést kérünk a nyirsegicivilhaz@enyft.hu e-mail címen vagy a 42/509-116-os telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

7 KONKRÉT ELŐNY, AMIÉRT ÉRDEMES BELEFOGNI A SZERVEZETFEJLESZTÉSBE EGY CIVIL SZERVEZETNEK

1. Nő a szervezet forrásteremtő képessége! Nemcsak jobb, nagyobb pályázati projekteket tudnak majd tervezni és lebonyolítani, hanem az adományszerző képességük is javul.

2. Elkötelezettebb, lelkesebb tagjai, önkéntesei lesznek a szervezetnek. A szervezetfejlesztés csapatban történik. A közös elemzések, megbeszélések és tervezések energiát és lendületet adnak, erősítik a hitet és a szervezethez való kötődést.

3. Ismeretekben és önismeretben gyarapodnak, szervezeti szinten és egyéni szinten egyaránt! Megosztjuk a programban résztvevő szervezetekkel azokat a gyakorlati módszereket és szemléletet, amivel sokkal céltudatosabbá és hatékonyabbá válhatnak.

4. Elégedettebb lesz a célcsoport – mivel a szervezetfejlesztés hatékonyabbá teszi a szervezet működését, így akiknek szolgáltatnak, vagy akiknek az érdekeit védik, sokkal elégedettebb lesznek a szervezet munkájával, eredményességével!

5. Erősödik, épül a csapat! A szervezetben tevékenykedő csapatnak a szervezetfejlesztés során lehetősége lesz egy kicsit „elvonulni”, a csapaton belüli viszonyokat rendezni!, Végre megbeszélhetik a közös dolgaikat, együtt játszhatnak, örülhetnek, szőhetnek nagy terveket. Ennek eredményeképp mindenki jobban érezheti majd magát a szervezetben.

6. Bővül a kapcsolati hálója a szervezeteknek – olyan szervezetekkel ismerkedhetnek meg a résztvevő szervezetek, akik szintén részt vesznek szervezetfejlesztési folyamatban így jó eséllyel javul az együttműködési képességük, ennek eredményeképp jó eséllyel találhatnak megbízható partnereket terveik megvalósításához.

7. A szervezet képessé válik a további fejlődésre – mivel a fejlesztés során olyan módszereket és eszközöket ismerhetnek meg, amelyek egyrészt gördülékenyebbé teszik a napi munkát, másrészt eszközöket adnak a kezükbe saját fejlesztésükhöz.